Radyoloji Kliniği
11 Haziran 2024

          1956 yılında Ankara Kurtuluş semtinde, Türk Kanser Araştırma Kurumu, gönüllü kişi ve kuruluşlarında katkıları ile  Ahmet Andiçen Hastanesi olarak faaliyetine başlayan Onkoloji Hastanesi, 1962’de Sağlık Bakanlığı'na devredilmiştir. Artan iş yükü nedeni ile 1967 yılında Hacettepe Tıp Fakültesine bağlanmış ve Etimesgut’taki Makine Kimya Enstitüsüne ait olan binada 200 yatak kapasite ile hizmet vermiştir. 1971 yılında Etimesgut Onkoloji Hastanesi ile birleştirilmiş ve yine Etimesgut’ta 300 yatak kapasitesi  ile hizmet vermeye devam etmiştir. 06.04.1989 tarihinde Ankara Demetevler’de  halen faaliyette olan binasına taşınarak, 600 yatak kapasitesine ulaşmıştır.

Ankara Etimesgut binasında hizmete başlayan Radyoloji Kliniğimiz, 1989 yılından günümüze kadar, Demetevler Onkoloji Hastanesi yeni binasında hizmete devam etmektedir. 

          Sırası ile Dr. Turgut Talı, Dr.Gürbüz Dingil ve Doç.Dr. Bilgin Kadri Arıbaş Demetevler Onkoloji Hastanesi’nin ilk radyoloji uzmanları olarak görev yapmıştır. Halen Prof. Dr. Özkan Ünal klinik şefliğinde eğitim,öğretim ve işleyiş hizmetleri devam etmektedir.

 Kliniğimizdetanıya yönelik Direkt Grafi, Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografi, 1,5 Tesla  Manyetik Rezonans Görüntüleme, Ultrasonografi, Doppler USG, Anjiografik işlemler ve NonVasküler girişimler yapılmaktadır. 1 adet 1.5 Tesla MR (hizmet alımı), 2 adet Çok Kesitli BT ( 1 tanesi hizmet alımı), 1 adet Anjiografi, 3 adet Dijital Mamografi, 1 adet Kemik Mineral Dansitometre cihazı, 6 adet Direk Röntgen cihazı, 10 adet Ultrasonografi cihazımız bulunmaktadır.

            Kliniğimizde günlük ortalama 400 Ultrasonografi, 70 Mamografi, 180 MR, 140 BT, 600 Direkt Grafi ve Girişimsel Radyolojide aylık 80 anjiografik işlem,1270 hastaya anjiografi dışı girişimsel işlem olmak üzere, her türlü radyolojik tetkik yapılmaktadır.

Avrupa ‘Meme Merkezleri Ağı’ (BreastCenters Network)’na tam akredite olan hastanemizde; Meme Görüntüleme ile ilgili Dijital Mamografi, Ultrasonografi , Manyetik Rezonans Görüntüleme ve görüntüleme kılavuzluğundaki girişimsel işlemler yapılabilmektedir.

            Dijital Anjiografi gelmesi ile birlikte, kliniğimizde radyolojik olarak yapılmayan tetkik ve tedavi kalmamıştır.

            Halen kliniğimizde İdari ve Eğitim sorumlusu 1 Profesör hekim,Eğitim sorumlusu 1 Profesör hekim, Eğitim görevlisi 2 Doçent hekim, 1 Doçent hekim, 5 Başasistan Hekim, 11Uzman Hekim, 16 uzmanlık eğitimi alan Asistan Hekim, 50 radyoloji teknisyeni, 4 hemşire, 2 tıbbi sekreter, 17 bilgi işlem elemanı görev yapmaktadır.

Kliniğimizde 2001 yılında uzmanlık eğitimi başlamış olup halen TUKMOS kriterlerine göre çekirdek müfredata bağlı eğitim verilmektedir. Haftada bir gün makale, bir gün olgu sunumu ve bir gün de ders–seminer olmak üzere üç gün teorik eğitim programımız bulunmaktadır. Uzmanlık öğrencilerimiz,  eğitim sorumluları ve uzman doktorlarımızla birlikte, birebir pratik ve teorik eğitim yapmaktadırlar.

            Bilimsel kapasiteyi arttırarak, rutin işleyişi aksatmadan radyoloji hizmeti verilmeye devam edilmektedir