Psikiyatri Kliniği
11 Haziran 2024

PSİKİYATRİ KLİNİĞİ


BÖLÜMÜN FAALİYET VE İŞLEYİŞİ

Bölümümüz eğitim kliniği olarak 2002 yılında kurulmuştur. Kliniğimizde bir Profesör, 2 Doçent, 8 Uzman, 15 Asistan hekim, 4 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 13 hemşire, 3 temizlik görevlisi, 2 güvenlik görevlisi görev yapmaktadır.

Psikiyatri Kliniği yataklı servisi 13 erkek, 13 kadın katında olmak üzere toplam 26 yatak ile Ahmet AndiçenEk Hizmet binasında hizmet vermektedir.

Poliklinik hizmetleri hem Ahmet Andiçen ek binasında hemDemetevler ana binada verilmektedir. Ahmet Andiçen ek binasında4 genel poliklinik ve haftanın belli günlerinde hizmet veren 1 özel dal polikliniği ile toplamda 5 poliklinikbulunmaktadır. Özel dal poliklinikleri arasında Psikiyatri Heyet Polikliniği,Somatoform Bozukluklar Polikliniği,Şizofreni ve Diğer Psikotik Bozukluklar Polikliniği,Bipolar Bozukluk Polikliniği,Davranışsal Bağımlılıklar Polikliniği, Anksiyete Bozuklukları Polikliniği yer almaktadır. Polikliniklerimizde muayene için internet aracılığıyla MHRS’den veya ALO 182’den randevu alınmaktadır. Poliklinikte görevli doktor sayısına göre, randevu olmadan doğrudan başvurulara da hizmet verilebilmektedir. Özel dal polikliniklerinde randevulu çalışılmakta olup;randevu, hastanın tanısı belirlendikten sonra ilgili hekimler tarafından verilmektedir.

Demetevler ana binada poliklinik hizmetleri, toplamda 3 poliklinik odasında genel poliklinik, sağlık kurulu hizmetleri, konsültasyonliyezon psikiyatrisi kapsamında psiko-onkoloji hizmetleri şeklinde yürütülmektedir.

Psiko-onkoloji hizmetleri kapsamında kanser hasta ve yakınlarına yönelik psikoeğitim ve psikoterapiler, meme kanseri hastalarıyla grup psikoterapileri, hastaneçalışanları için tükenmişlik ve stresle başetmeye yönelik psikoeğitim, gevşeme egzersizleri ve destek grupları uygulanmaktadır. Hematoloji ve Palyatif kliniği vizitlerine psikolog/psikiyatrist katılımı ile hasta ve yakınlarının psikolojik destek ihtiyaçları düzenli olarak yerinde sağlanmaktadır. Liyezon hizmetleri kapsamında diğer kliniklerle iş birliğine yönelik araştırmaprojeleri, seminer/kongre gibi bilimsel aktiviteler düzenlenmektedir. 2016 yılında 1. Psiko-Onkoloji Günleri ile başlayan maratonumuz 2017 yılında 2.Psiko-Onkoloji Sempozyumu, 2018 yılında IPOS ve Psiko-Onkoloji Derneği tarafından desteklenen I. Ulusal Psiko-Onkoloji Kongresi şeklinde devam etmiştir.

Kliniğimize bağlıolan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM),Ahmet Andiçen ek binasında yer almaktadır. TRSM çalışmaları ile ilgili bilgiler web sitesinin ilgili bölümünde  yer almaktadır.

Eğitim Hizmetleri:

Her yeni başlayan asistan hekim serviste göreve başlar. Deneyim kazandıkça polikliniklerde görev alır.Servis asistanlarına yönelik dersler, eğitim görevlilerince her gün yataklı servis viziti sonrası yaklaşık 30 dakika süreyle yapılmaktadır.Klinik içi genel eğitimler Salı günleri15:30-17:00, Çarşamba günleri 12.30-13.30 ve Cuma günleri 14.30–17.00 saatleri arasındayapılmaktadır. Kliniğimizde eğitimler, Tıpta Uzmanlık Kurulu’nun ve Türkiye Psikiyatri Derneği’nin belirlediği kriterlere göre düzenlenmiştir.